image

Programma op maat!

Samen met u werken onze experts een aangepast programma uit op basis van uw wensen. De activiteiten kunnen doorgaan in de Ardennen of in Arras — In Arras kan het rafting programma steeds doorgaan ongeacht het weer.

Vele mogelijkheden!

Naast een rijk aanbod van avontuurlijke activiteiten kunnen wij voor u een broodjesmaaltijd of BBQ verzorgen.

Rafting Adventure is de enige aanbieder in Belgie met IRF and Rescue 3 gecertificeerde begeleiders!

Deze certificatie staat borg voor professionele begeleiding en veiligheid!

Rescue3IRF

Team Spirit in de Ardennen

Als u op zoek bent naar een activiteit om in teamverband te doen en als het weer het toelaat, ga dan eens raften in de Ardennen! Er wacht u een onvergetelijke dag!

Het weer van de vorige dagen bepaald of het een rustige of eerder een woelige afdaling wordt. Echte sensatie!

De periode tussen november en april is het geschikte moment om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.


Zekerheid op slechts 150km van Brussel

Met het oog op de Olympische Spelen van 2000 voorzag de overheid in Arras, Frankrijk, een plaatselijke rivier van een kunstmatige zijarm. Het raftingprogramma kan het hele jaar doorgaan op deze wildwaterbaan, ongeacht het weer of de hoeveelheid regen in de afgelopen dagen!

Afhankelijk van het niveau van de rafters kunnen er 1 tot 4 pompen in werking worden gezet. Ze doen de betonnen rivierbedding, bedekt met plastic kegels die verraderlijke rotspartijen voorstellen, veranderen in een schuimende, alles met zich meesleurende watermassa.

Na enige instructies gaat u onder begeleiding het rafting parcours afleggen. Het water in de bassin wordt opgepompt waardoor er een sterke stroming ontstaat. Het is aan u om de hindernissen te trotseren in deze kolkende wildwaterbaan! Ga de strijd tegen de woeste stroming aan en pak de overwinning.


Bedrijfsactiviteiten houden uw team gemotiveerd en scherp!

U wil uw team uiteraard het hele jaar door gemotiveerd en scherp houden. Want een sterk team zorgt voor goede resultaten en een gezond bedrijf. Maar hoe begint u daaraan? Is het bepalen van doelen met daaraan gekoppeld incentives voldoende om uw personeel te motiveren? Of is er af en toe meer nodig? Misschien een leuke teambuilding of een bedrijfsuitje waarbij uw personeelsleden elkaar beter leren kennen?


Teambuilding: hoe werkt het?

Het woord teambuilding staat voor een ruime waaier aan activiteiten die kunnen worden ondernomen door bedrijven, scholen, sportploegen enz. Het uiteindelijke doel van teambuilding is om de prestaties van een team te verhogen. Om dat doel te bereiken kan teambuilding verschillende vormen aannemen: van een eenvoudige kennismakingsavond of een teambuilding weekend tot een meerdaagse retraite. Een teambuilding mag wel niet verward worden met teamrecreatie, waarbij er ook vaak een uitstapje wordt georganiseerd (zoals een teambuilding vrijgezellen) maar waarbij er geen duidelijke doelstellingen worden nagestreefd. Deze doelstellingen kunnen de volgende zijn:

 • Communicatie verbeteren.
 • De werkplek aangenamer maken.
 • Het team motiveren.
 • Elkaar beter leren kennen.
 • Iedereen “aan hetzelfde zeel laten trekken”.
 • Strategieën tot zelfregulering ontwikkelen.
 • Medewerkers helpen om hun sterktes en zwaktes te (her)kennen.
 • De sterktes van teamleden identificeren en aanwenden.
 • De productiviteit van het team verhogen.
 • Effectieve samenwerking van het team oefenen.

De vier stappen van teambuilding

Om te weten hoe teambuilding precies werkt, dienen we eerst te definiëren wat een team is. Of beter: wat onderscheidt een team van een groep? Elk team is namelijk een groep, maar niet elke groep is een team. Een team is een groep waarvan de leden samenwerken naar eenzelfde doel. Of dat toch zouden moeten doen. Het doel van teambuilding is dus van een groep een team te maken.

Mogelijke obstakels zijn:

 • slechte communicatie tussen de teamleden;
 • een zwak probleemoplossend vermogen van het team;
 • slechte planningen door het team;
 • te weinig vertrouwen tussen de teamleden.

Originele ideeën voor een geslaagde teambuilding

Teambuildings zorgen niet alleen voor een aangename sfeer onder uw personeelsleden, ze kunnen ook de communicatie onderling verbeteren en de werksfeer aangenamer maken. Op termijn ontstaat er zo een hechter team. Dat er niet altijd grote budgetten moeten voorzien worden om toch resultaten te behalen, bewijzen de ideeën in onderstaande tekst. Ook geven we u enkele tips mee voor een originele teambuilding in uw buurt of wat verder weg.

Budgetvriendelijke ideeën voor een teambuilding

Dat er steeds meer bedrijven op zoek zijn naar budgetvriendelijke ideeën voor een teambuilding, is niet verwonderlijk. Budgetten staan in tijden van economische crisis sterk onder druk en teambuildings worden vaak gezien als een leuke extra. Nochtans mag het belang van een teambuilding niet onderschat worden..

Teambuilding ideeën: outdoor activiteiten; op zoek naar avontuur

Als u uw bedrijfsuitje niet in de winter plant, is er een hele resem aan spannende activiteiten die aangeboden wordt. Ook een teambuilding adventure komt de laatste jaren meer en meer in trek, omdat hierbij ook de leiderschapkwaliteiten van uw personeel getest worden.


Ons aanbod

Wij leveren professionele zakelijke teambuildings en evenementen. Bij onze formules staan veiligheid en gezondheid centraal maar zorgen we wel voor de nodige spanning, sensatie en adrenaline.

Naast actieve en avontuurlijke evenementen voor bedrijven, groepen en verenigingen bieden wij ook twee professionele teambuilding programma's aan.

Deze programma's zijn opgebouwd op basis van psychologische studies en de meest recente inzichten in groepsdynamiek. Daardoor dragen ze in de praktijk ook effectief bij tot een betere teamwerking.

Onze twee teambuilding events zijn elk beschikbaar in drie versies speciaal toegespits op de leefwereld van de deelnemers voor maximaal effect: Voor verkopers, voor leidinggevenden of voor professionelen. 

Onze aanpak laat toe de doelstellingen te bereiken zonder de typische slogans en belerende 'didactische' momenten. De focus ligt ook veel meer op individueel gedrag en individuele inzet die bijdragen tot het succes van het team.